Varför behövs en bok om föräldraskap med en narcissist om den inte kan lösa dina eller mina problem?

Just nu skriver jag på den del av boken som tar upp verktyg och tips för hur man bättre kan hantera de problem som föräldraskapet med en narcissist medför och hjälpa sitt barn. Det ska erkännas att det är svårt att angripa ett ämne där det inte finns något botemedel. Det finns inga quick fixes på narcissistens problematik. Inget ”gör så här så löser sig alla dina problem”.

Nope, om du har barn med en narcissist så är problemen där de är. Narcissister är inte förändrings benägna och ”barnets bästa” är narcissistens bästa. I narcissistens huvud är det nämligen samma sak. Och även om du inleder en tvist och kanske har helt rätt i att barnet skulle må bättre av att vara hos dig så betyder inte det att du får rätt i domstol. Det är inte samma sak.

Nedslående och därför inte värt att skrivas en bok om? Nedslående absolut men just därför än mer värt att skriva en bok om. Det finns många erfarenheter dragna därute. Andra som trampat samma snåriga terräng och gått vilse men sen hittat någon form av stig att hålla sig till i föräldraskapet med narcissisten. Det finns de som kämpar i motvind varje dag och aldrig hittat till den där stigen men ändå hittat andra saker som fungerat läkande för sig själva och sitt barn. Det blir aldrig enkelt med en narcissist men just därför behövs det råd och tips. Fokus behöver ligga på det vi kan påverka i relation till en person vars problematik vi i så mångt och mycket står maktlösa inför. Det är det jag försöker få ner på pränt i detta nu.

Det går framåt i sakta mak.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s