Status manuset och hemsidan

Det har nu blivit ett längre upphåll i uppdateringar på hemsidan. Anledning? Livet i allmänhet har pockat på min uppmärksamhet och musten gick också ur mig efter en lång period av intensivt skrivande och redigerande av boken som delar verktyg och strategier för den som delar föräldraskap och familjeliv med en narcissist. När manuset väl lämnade mina händer och påbörjade förlagsrundorna var det bokstavligen som att jag var uttömd. Jag hade inget mer att säga om narcissister. På ett tag.

Men nu känner jag mig åter redo att fortsätta arbetet framåt med både hemsida och manus. Manuset ja, vad har hänt där?

Ett tjugotal förlag har i olika tidsspann fått ta del av manuset. När en refusering har inkommit har ett nytt förlag fått läsa och så vidare. Även om jag har fått en hel del positiva ordalag så här långt i stil med ”välskrivet, angeläget ämne och intressant” har manuset inte blivit uppfångat av ett förlag – än så länge.  Jo, ett förlag antog förvisso manuset men det det föll en bit in i konversationen då jag skriver under pseudonym. Författare förväntas idag ge sig ut på signeringar, delta i tv, tidningar och radio vilket utmanar den sedvanliga marknadsföringsbiten av en bok skriven under pseudonym. Jag ser dock att boken faktiskt kan hitta sin målgrupp, just min specifika målgrupp nås i mångt och mycket nås via de digitala kanalerna och jag är beredd att tänka ”utanför boxen” om ett förlag är redo att göra det.

Det återstår nu svar från ungefär hälften av förlagen som fått ta del av manuset. Det är bara att erkänna, förlagsvärlden känns som en tung och trögtuggat maskineri. Vetet ska agnas, skördas och malas och allt har sin tid. Under tiden förlagen bidar sin tid funderar jag vidare på bokens framtid – på ett eller annat sätt ska den komma läsaren tillgodo. Jag vet att den skulle vara till hjälp för många som kämpar med sin vardag därute.

Vi hörs vidare!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s