Vad skulle du göra med all tid?

Giftiga relationer konsumerar vår energi, vår hälsa och tid. Giftiga relationer – de som tar mer än vad de ger, de som förmörkar vårt sinne och får oss att tvivla på oss själva är ett slukhål för vår livskraft.

Vad händer om du inte längre är en del av den relationen? Inte på det sätt du varit tidigare i alla fall. Vad skulle hända om du inte längre gav av din tid och delade med dig av din energi? Om du slutade förklara, försvara och förbereda dig på det värsta? Om du stod upp för vad du kände och var beredd att ta konsekvenserna som delade meningar kan innebära? Vad skulle hända om du satte gränser? Om du sa ja till det du ville säga ja till och nej till det du inte vill? Om du vågade ta ställning för det som betyder något för dig? Vad betyder något för dig? Vet du?

Vad skulle hända om du vågade vara obekväm och ta fajten men ha insikt nog att lämna den när din mening väl var sagd? Vad skulle hända om du stod ut med dina egna känslor av tillkortakommanden, ensamhet och ångest? Vad skulle hända om du fokuserar på det du kan förändra och släppte taget om det du inte kan ändra?

Vad skulle hända om du var villig att släppa taget om de relationer som äter av din energi? Vad skulle hända om du inte lät dem ha samma makt de hittills haft över dig?

Kanske skulle du vinna frihet. Insikt. Lära dig var gränsen mellan dig och andra går. Kanske skulle du lära känna dig själv bättre och förstå bättre hur du fungerar. Kanske skulle du bli redo att istället odla ömsesidiga relationer. Kanske allt kan hända.

En sak vet jag i alla fall med säkerhet händer när vi släpper taget, på riktigt, om de giftiga relationerna – den tid vi öst in i dessa relationer kan läggas på annat.

Vad skulle du lägga din tid på?

Önskar dig som läsare ett Gott Nytt år!