Vem spelar huvudrollen i dina drömmar?

Drömmar är fantastiska. De får oss att visualisera en lovande framtid där allt det vi önskar oss har besannats. Många gånger är affirmationer hjälpsamma i vår strävan efter något. Utan att vi kanske tänker på det så börjar vi styra våra steg i riktning mot målet vi kan känna, lukta och smaka på där framme.

När det kommer till en relation med en narcissist däremot är drömmen om att det en dag ska bli bättre just det som potentiellt gör att du stannar kvar för länge i relationen.

Varför?

Därför att drömmen är missriktad. Den handlar inte om dig och det du själv kan påverka. Drömmen handlar om en annan person. Den handlar om potentialen att han eller hon en dag ska fungera bättre i en relation. Med lite fakta inser vi att chansen till bättring är väldigt liten för att inte säga lika med noll.

Vi kan alla drömma om att en dag vinna en miljon kronor men sannolikheten att det händer är extremt liten. För den som istället sätter upp målet att tjäna ihop en miljon kronor är oddsen bättre.

Vi älskar potentialen i drömmar men se till att potentialen ligger i saker du kan påverka. Narcissistens omogna känsloliv är inte ett av dem.

Fortsätt drömma, tänk stort och bryt barriärer men se till att det alltid är du själv som spelar huvudrollen i dina drömmar! I alla fall om du vill att de ska ha en chans att besannas.