Har du mer än en narcissist i ditt liv?

Om du har blivit medveten om att du har en narcissistisk person i ditt liv – bli inte rädd om du snart hittar fler i din närmsta omgivning.

Min erfarenhet är att det är ett ganska vanligt fenomen. När mönstret i narcissistiska relationer inte längre är ett mysterium. När du börjar kunna sortera vad som är vad är du inte längre blind för det som kännetecknar en giftig relation. Det är lite som om man funderar på att köpa en röd bil. Plötsligt ser man röda bilar överallt. Man har blivit medveten om något som tidigare gått en förbi. I det här fallet hur pass emotionellt mogna människor runt omkring oss är, eller inte är.

Ett råd längs vägen är att ta itu med en relation i taget. Är det glasklart att relationen får dig att må dåligt och du vet vad du måste göra för att må bättre – gör det. Men om du är osäker – ta en sak i taget. Det kan vara bra att bottna dina beslut innan du skrider till handling. Annars är risken att du längre fram blir tveksam till dina val. Allt behöver inte ändras på en natt. Börja med det viktigaste.