Tips som hjälper dig få koll på dokumentationen

Om du har delad vårdnad med en narcissist så är vardagen ofta en berg och dalbana utan ände. Det finns all anledning att dokumentera de knasigheter som pågår om inte annat för att du kan hamna i en vårdnadstvist om ditt barn.

Här är några tips som hjälper dig få överblick på dokumentationen:

Appar

Way of Life – en app du dagligen kan logga hur ofta en företeelse sker. Kan t ex användas för att logga ditt barns mående eller narcissistens olika påfund.

Grid diary – du skapar dina egna mallar och fyller sedan i varje ruta med en notering på daglig basis. Perfekt för att på ett överskådligt sätt få grepp om de extraordinära saker som sker.

Messages export – en app som jag ännu inte testat själv men som ska kunna sammanställa sms konversationer i pdf format t ex. Perfekt för att Maila över till sig själv.

Övrigt

Skapa en mapp i mailen avsett enbart för dokumentation – skapa en egen mapp i mailen för narcissisten och samla allt där.

Pärm – om du ligger i vårdnadstvist är det bra att få dokumentationen samlad. En pärm med ett register i för ett års samtliga månader ger en överskådlig överblick. Under varje månad skriver du ut och sorterar in all dokumentation som hör till den månaden.

Ännu mer överskådligt blir du om du printar en kalender (gratis kalender hittas t ex här http://www.blankettbanken.se/almanackor.html) som förstablad under registrets månader. I kalendern skriver du in vad som hände när. På så vis behöver du inte leta igenom hela pärmen när du vill hitta en viss händelse.

Lycka till!