Du vet att du kommit över narcissisten när…

Inlägg innehåller reklam och samarbete för egna produkter

Långt efter att man har brutit med en narcissist kan beteendemönster som man anammat i relationen sitta i. Även fast man inte längre är tillsammans med en kontrollerande partner så kanske man hejdar sig på festen när man har ”för roligt”. Man hör expartnerns röst i sitt huvud ”du är så ytlig och flirtar med allt och alla”. Och trots att man lagt tusentals mil mellan sig själv och sin narcissistiska mamma så kanske man inte klarar av att sätta sig ned och ”bara koppla av”. Mammas röst som säger “du är lat” följer med en vart man än går. Det är vanligt att man fortsätter begränsa sig själv på det här viset även långt efter att man frigjort sig från relationen med en narcissistisk person. Första steget mot att förändra det här är att bli medveten om att man begränsar sig och börja göra aktiva val att bryta mönstret. Ibland kan man behöva hjälp att jobba sig ur den här typen av negativt beteende.

Hur vet man få att man är fri från narcissisten? Inte bara fysiskt utan även emotionellt?

Här är några tecken på att bindningen till narcissisten är upplöst:

Du gör val baserat på vad du tycker, känner och vill

Du tillåter dig att tycka, känna och göra vad du vill, när du vill

Du ber inte om förlåtelse för vad du känner

Du ”kontrollerar” inte vad den narcissistiska personen har för sig

Det tar ofta tid att bygga upp sig själv efter en relation med en narcissist. Om du känner att du har kört fast eller att du har svårt att frigöra dig fullt ut – var inte rädd för att söka hjälp för att ta dig vidare.

Livet väntar på dig!


Reklam och samarbete för egna produkter

Erbjudande till hemsidans prenumeranter! I oktober kommer boken ”Perfekt på ytan defekt inuti ut – Hantera vardag och familjeliv med en narcissist”. Du som följer den här hemsidan via e-post innan 25/10-20 kommer få ett tidsbegränsat erbjudande om att köpa boken till rabatterat pris och fraktfritt. Erbjudandet skickas via mail vecka 44.

Mer om boken kan du läsa här: https://www.egia.se

Perfekt på ytan defekt inuti

2 reaktioner på ”Du vet att du kommit över narcissisten när…

Kommentarer är stängda.