Internationella dagen mot våld mot kvinnor

Inlägg innehåller reklam och samarbete för egna produkter

Idag den 25 november är det Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Dagen instiftades för 22 år sedan av FN:s generalförsamling som en påminnelse om deklarationen om avskaffandet av våld mot kvinnor. Deklarationen som kom 1993 trycker på det brådskande behovet av att mänskliga rättigheter tillämpas för kvinnor överallt i världen. Våld mot kvinnor är ett hinder för ett jämställt samhälle i juridisk, social, politisk och ekonomisk mening och det är ett problem som berör oss alla. 

Trots att Sverige rankas som det mest jämställda landet inom EU när det kommer till jämställdhet mellan könen så har vi fortfarande en väg att vandra. Ungefär 15 kvinnor per år mister livet i Sverige på grund av dödligt våld utfört av en nuvarande eller tidigare partner. Vanliga motiv är svartsjuka, separation och psykisk ohälsa hos gärningspersonen. Men långt ifrån allt våld har dödlig utgång och allt våld syns inte i statistiken. Mörkertalet är stort. Internationella dagen mot våld mot kvinnor är en påminnelse om den väg vi har att vandra för att uppnå ett jämställt samhälle. 

Tävla och vinn ett exemplar av boken Perfekt på ytan defekt inuti

För att uppmärksamma dagen lottar jag ut ett exemplar av min bok ”Perfekt på ytan defekt inuti” som handlar om att hantera vardag och familjeliv med en narcissist. 

Såhär gör du för att delta i utlottningen: 

  • Du som innan den 28/11 -2021 blir ny prenumerant (via e-post) på inlägg på www.giftigarelationer.com deltar automatiskt i tävlingen.
  • Om du redan prenumererar på hemsidans inlägg och önskar delta i tävlingen – skicka ett mail till giftigarelationer@gmail.com och uppge att du önskar delta. 

Om boken: 

Boken Perfekt på ytan defekt inuti vänder sig till dig som har en pågående eller har avslutat en kärleksrelation med en narcissist. Boken vänder sig lite extra till dig som delar föräldraskapet med narcissist. Men även om det inte finns barn med i bilden så finns det mycket att hämta för den som vill veta mer om narcissister och hitta verktyg och strategier för att hantera en sådan här svårmanövrerad relation. 

I boken får du bland annat:

  • Veta hur narcissister fungerar 
  • Hur en person med det här beteendemönstret agerar i relation till en partner 
  • Hur en person med det här beteendemönstret agerar i rollen som förälder
  • Hur du kan förhålla dig till och möta narcissisten i vardagen
  • Hur du kan arbeta med att skydda dig själv och eventuella barn från en sådan här persons problematik
  • Du som befinner dig i relationen med narcissisten får med dig tankar om vad det kan innebära att stanna kvar i relationen respektive att lämna den 
  • Veta mer om vad livet efter en sådan här relation kan innebära
  • Veta mer om vad det finns för hjälp att tillgå i samhället om du själv eller barnet skulle behöva stöd och hjälp utifrån 

Här kan du läsa ett smakprov ur boken: https://www.smakprov.se/bok/pocket/perfekt-pa-ytan-defekt-inuti-hantera-vardag-och-familjeliv-med-en-narcissist-9789198403862/

5 reaktioner på ”Internationella dagen mot våld mot kvinnor

Kommentarer är stängda.