Ett steg i taget, en fot framför den andra

När man lever i en relation med en narcissist tar ofta andra relationer skada. Han kräver att han ska vara nummer ett även i ditt liv. Det underliggande kontraket i relationen med narcissisten är att du alltid ska sätta honom före dig själv och definitivt före någon annan. Många narcissister demonterar sin partners umgängeskrets tills den endast består av en gles skara eller ingen annan alls. På så vis får han kontroll över sin favoritkälla till energi – dig.

Vägen ut ur en relation med en narcissist är, jag ska inte ljuga, ofta både lång och svår. Man tvivlar, våndas och är rädd om vartannat.

Genom resan har jag haft stor hjälp av böcker. I böckerna har jag funnit den där trösten som jag just då inte kunnat hitta i den närmsta omgivningen. Att någon annan sätter ord på det jag känner och upplever har varit en stor läkande kraft och en viktig del av resan mot att komma ur det grepp som de giftiga relationerna haft om mig. För dig kanske det är något annat, youtube videos eller yoga. Gör det du behöver och sök dig till det du känner hjälper. Ett steg i taget, en fot framför den andra.

Tids nog kommer du kunna bygga upp dig själv och söka dig till en stöttande omgivning.

2 reaktioner på ”Ett steg i taget, en fot framför den andra

    1. Giftiga relationer skriver:

      Hej, jag delar min goodreads lista på böcker här på bloggen och där finns de böcker jag tycker hjälpt mig förstå narcissism och psykologin i dysfunktionella relationer bättre på olika sätt. Är det något speciellt du vill läsa om?

      Gilla

Kommentarer är stängda.