Det är få saker tiden inte rår på men narcissisten är en av dem

Det borde inte komma som någon överraskning för din partner. Som ni grälat. Så många hårda ord som utväxlats. Så många gånger du eller din partner sagt ”då är det slut”.

Nu är det slut. På riktigt. För du orkar faktiskt inte mer. Ärligt talat märker du att din partner är lättad. Men om han (eller läs hon) nu inte själv vill vara i relationen varför gör han då livet så surt för dig?

Samma sorts problematik som fanns i relationen, långt innan relationen och långt före du kom in i hans liv finns och kommer fortsätta finnas där långt efter att du lämnat honom. Vissa saker ändrar sig faktiskt aldrig. Det är få saker som tiden inte rår på men narcissister är en av dem.

Narcissisten gör livet surt för dig för att han inte klarar av att ta på sig skulden. Han måste gå klanderfri ur det här som i allt annat i livet. Hans vacklande självbild klarar inte av något annat. Om det inte är dig det är fel på måste det ju vara….nej. Tänk inte ens tanken. Så kan det ju inte vara. Såklart det är ditt fel. Problemen i relationen, att relationen nu tar slut – allt är ditt fel och världen ska minsann få veta det. Narcissisten gör livet surt för den som lever i relation med dem och för dem som lämnar relationen.

Det här behöver man förstå när man lämnar en narcissist. Det finns inget ”men vi har ju barn ihop” och ”efter allt vi gått igenom” eller ”han borde ju ändå kunna se allt jag gjort för honom”. Nej, han gör inte det. Det är del av hans problematik och det finns absolut ingenting du kan göra åt saken. Det är sorgligt men ju förr du kan släppa de tankarna ju förr kan du lägga energin där den faktiskt gör skillnad – på dig själv och hur livet ska se ut för dig framåt.

2 reaktioner på ”Det är få saker tiden inte rår på men narcissisten är en av dem

  1. Kajsa skriver:

    Jaaa! Du träffar mitt i prick. Känner så väl igen mig i det du skriver. Så skönt och befriande att jag äntligen insett att det är ingen idé att lägga min energi på att bli upprörd på honom, han kommer aldrig att ändra sig, aldrig förstå. Nu är det dags att lägga den energin på mig och mitt nya ”fria” liv istället.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.