Fokus på vem och inte vad

Hitta syndabockar är en favoritlek för narcissisten. Om en situation uppstått är narcissistens första fokus inte att hitta vad man kan göra för att lösa situationen. Narcissistens huvudsakliga fokus i det läget är att identifiera vems fel det är och klargöra att det inte var hans (eller hennes) fel. Ingen skuld får ju falla på narcissisten.

Om det handlar om den dolda narcissisten går mycket tid åt att förklara varför de inte var dennes fel och vilka omständigheter som ledde fram till nuvarande situation.

Om det handlar om den öppna narcissisten rycker denne snarare på axlarna. Han gör ju aldrig fel (inte ens när han gör det). Det är inte ens något han reflekterar över att han skulle till svars för något. Han är dock fortfarande väldigt intresserad av vems fel det var och vem man kan skylla på. Det är nämligen aldrig fel att ha någon att klanka ned på tycks denna typ av narcissist tänka.

För mer info om den öppna och dolda narcissisten se:

https://giftigarelationer.com/2018/01/03/tva-typer-av-narcissister/

och

https://giftigarelationer.com/2018/01/04/den-oppna-narcissisten-vs-den-dolda-narcissisten-tva-sidor-av-samma-mynt/

2 reaktioner på ”Fokus på vem och inte vad

  1. Imgegerd Bergström skriver:

    Det värsta är att folk går på hans påhitt vem som gjort fel. Han är också bra på att manipulera. Det är skrämmande hur lättpåverkade och okunniga folk av olika slag är.
    Psykopati borde ingå i allmänlunskapen. Dags att massmedia informerar.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.