Katja: ”Hon manipulerade mig att tro att jag hittade på allting, att jag var paranoid, nojig”…

I ett tidigare inlägg efterlyste jag personliga berättelser om giftiga relationer; en kärleksrelation, föräldrarelation, en relation i arbetslivet eller i annan form. Du som läsare äger ordet. Ett mail kom från Katja. Katja vill dela med sig av sin berättelse av hur hennes relation med sitt ex sett ut.

Namnet Katja är fingerat i syfte att skydda dem berättelsen handlar om.

Här är Katjas berättelse:

”För två år sedan blev jag nära vän med en kollega på jobbet, detta utvecklades till något mer och hösten 2018 blev vi tillsammans. Jag blev störtkär i henne och hon i mig trodde jag. Jag respekterade att det var en ny värld för henne och gav henne den tid hon behövde för att komma ut för vänner och familj. Hon tog det väl men så småningom kände jag att det var något hon inte var ärlig om (magkänslan som aldrig har fel). En månad efter att vi blev tillsammans så kunde jag inte gå runt i ovisshet mer så jag bad henne att vara ärlig. Varav reaktionen var ”Oj men hur märkte du?! Jo jag var hos gyn typ en månad efter att vi hade haft sex första ggn och jag har visst fått könsherpes! Det måste komma från dig!?”

Jag vet att jag är fri från allt och testar mig alltid efter en ny partner. Jag trodde inte på henne och dagen efter kom det då fram att hon hade hittat på att smittan kom från mig och erkände att hon har haft det sen hon var 17 år. Jag kände mig så kränkt, smutsig och lurad och visste inte om jag kunde lita på henne efter det. Hon bad om ursäkt, jag förlät henne, men lögnerna slutade inte där. Hon gick bakom ryggen på mig och sökte uppmärksamhet av gamla ligg online, killar från wknds runtom i Europa och one night stands från Stockholm. Hennes ursäkt var oftast ”Jag visste liksom inte hur jag skulle sluta skriva till dom, ville inte låta otrevlig!”
Jag förlät och förlät! 

Vi flyttade ihop och efter nån vecka bjöd vi hem hennes två vänner och ena vännens nya pojkvän över på middag. Under kvällens gång upptäckte jag att min flickvän flirtade öppet med killen och han flirtade tillbaka. Väldigt konstig situation! Dagen efter frågade jag henne vad som hände varav hon förnekade men efter en stund sa ”Åh ja jag blev lite konstigt attraherad av honom, jag kunde liksom inte kontrollera vad som hände i min kropp, hans stora manliga händer och bröstkorg, ja jag kunde inte sluta titta!”

Efter den händelsen var det som att det bara inte gick längre, jag försökte att förstå hennes beteenden ggn på ggn men det var som att hon hade en ursäkt till allt konstigt hon utsatte mig för. 

Hon manipulerade mig i att tro att jag hittade på allting, att jag var paranoid, ”nojig”. Och att hennes ”ångest” fick henne att ljuga eller bli aggressiv mot mig. En lugn konversation slutade alltid med att hon började vifta med armar höja rösten och springa ut från lägenheten och ställa till en scen. Allt detta resulterade i att jag bokade känna mig rädd och otrygg och kunde inte längre prata känslor el visa att jag blev ledsen. Jag gick på äggskal. Jag vaknade i ren panik en natt och krävde att se hennes mobil eftersom att jag inte stod ut med att hon gick bakom min rygg mer och skyllde ifrån sig på ångest el att jag var nojig. Jag hittade meddelanden som jag inte borde ha hittat och hon blev vansinnig och vi började bråka, när hon flög på mig och ströp mig, tills jag nästan kunde känna att ögonen höll på att pluppa ur mitt ansikte. Varav hon ringde polisen och sa att jag hade misshandlat henne!!! Konstant manipulation, gaslighting. Jag (idioten) stannade kvar i detta och föreslog parterapi, vi gick 5 ggr varav under alla möten så försökte hon manipulera terapeuten och slingrade sig för att svara rakt och ärligt på frågorna terapeuten ställde. Månaderna gick, vi hade fina stunder men jag vågade inte utrycka mina känslor utan jag svalde allt. 

Hon bestämde över hela relationen och skyllde det på mig ”Ja men låt mig inte bestämma då!” Allt detta slutade med att jag sa upp min gamla lägenhet, sålde många möbler, för att hon inte tyckte att mina gamla möbler var fina nog. Vi köpte inredning till oss för mina möbler. Kvällen innan vi separerade så kände jag att jag inte orkade mer och att mina känslor hade svalnat rejält. Jag ville ha en paus för att bygga på mig själv eftersom att jag började känna mig psykiskt instabil. Hon blev arg, ledsen och bönade om att hon skulle förbättra sig. 24 Tim senare var vi där igen. Jag vaknade på morgonen och kände att känslorna för henne inte fanns längre, jag behövde tid. Jag försökte återigen prata med henne och lösa knutarna, men det resulterade återigen sprang ut från lägenheten sent på kvällen för att hon inte ville prata el ta ansvar för sitt beteende. Slog mig i ansiktet och sprang till en granne för att söka tröst. Lämnade mig återigen i panikångestattack. Kom tillbaka till lägenheten med sin pappa efter en stund och gjorde slut med mig!! Pappan skrattade åt mig när jag skakade av panik, puttade ner mig i våran säng och skällde på mig. Lämnade lägenheten och sa ”Glöm nu inte att låsa dörren!”

Jag orkade inte leva mera då så jag skar mig riktigt illa i handleden, fick panik och försökte ringa henne, jag var redan blockad. Lyckades skriva ”hjälp” till hennes pappa. Hon ringde tillbaka efter en stund hade mig på högtalare ”Vad vill du? Vad har du gjort? Har du skadat dig el?” Varav hennes pappa skriver ”Sluta upp med din jävla utpressning, jag tror dig inte. Skicka en jävla bild på såret då!?”

Dom kom till lägenheten efter en stund, var endast oroliga för blodet på golvet istället för mig, och ingen av dom åkte med mig till akuten.

Nu i efterhand skulle önskar jag att jag i affekt hade sinnena i bruk och ringde 112 så hade jag sluppit den förnedringen också!

Jag satt på akuten i 11 Tim inte ett ord från henne. Var blockad i dagar och fick inte åka till lägenheten för att hämta kläder. Satt i blodiga kläder hos min mamma som jag fick tvätta för att mitt ex inte hade tid att svara när jag väl fick tag i henne. Hon var upptagen!

Det hela slutade med att hon och hennes föräldrar PACKADE alla mina saker, skjutsade det till ett förråd. Jag fick komma till lägenheten 2 ggr då jag upptäckte att hon hade behållit allt fint vi el jag hade köpt till lägenheten och hade packat ner bottenskrapet till mig. Blev rasande på mig och skulle hoppa på mig tre ggr framför hennes mamma och min bästa vän som var med.

I dagsläget så jobbar vi på samma arbetsplats och hon försöker göra allt i sin makt för att få mig sparkad el göra livet ännu surare för mig. Hon manipulerar allt i sin väg och jag har inte den styrkan mer att ta skit från henne. Hon vägrade kommunicera med mig om det praktiska och ville att allt skulle ske via hennes mamma och dom fåtal ggr jag har försökt ställa frågor om det praktiska så har hon antingen puttat på mig på jobbet el dragit in chefer.

Tack för att du delade din historia Katja! Tror vi är många som kan känna igen oss i den giftiga relationens utmärkande drag; lögner, manipulationer, en parts ovilja att ta ansvar för sina handlingar och den empatilösa behandlingen. Jag hoppas du en gång för alla blir fri från här destruktiva personen och relationen.

Vill du läsa fler personliga berättelser? Här är Maries berättelse om en giftig relation:

https://giftigarelationer.com/2019/12/08/marie-efter-alla-dessa-ar-har-min-narvaro-en-san-inverkan-pa-honom-att-hat-och-ilska-tar-over/

Har du också erfarenhet av en giftig relation som du vill dela med dig av? Läs detta inlägg (observera att jag förbehåller mig rätten att välja ut de texter som publiceras på hemsidan):

https://giftigarelationer.com/2019/11/18/vill-du-dela-din-berattelse/

Tips! Om du uppskattar läsningen på den här hemsidan och vill vara säker på att bli uppdaterad med nyheter fyll i din mailadress under ”Följ bloggen via e-post” längst ned på hemsidans startsida.