Bryt Tystnaden: Orange Day och En Vecka Fri från Våld Kampanj

Inlägg innehåller reklam och samarbete för egna produkter

Vi lever i en värld där alltför många människor fortfarande drabbas av destruktiva relationer och våld i hemmet. Du och jag kan bidra till att möjliggöra en förändring. Därför vill jag berätta om en viktig kampanj som går hand i hand med att uppmärksamma det här!

Orange Day och En Vecka Fri från Våld: Vad är det?

Hela nästa vecka går ut på att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor!

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 25 november är Internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor och det instiftades av FN:s generalförsamling år 1999.

Vi går snart in i ”En Vecka Fri från Våld” som äger rum vecka 47. Det här är ett initiativ av organisationerna Unizon och MÄN, och stöttas av Sveriges Kommuner och Regioner och Jämställdhetsmyndigheten. Under denna vecka belyser vi våldets förödande effekter och arbetar tillsammans för att förebygga det.

Min E-bok: Resan ur den destruktiva relationen

Just nu pågår en kampanj för min e-bok “Resan ur den destruktiva relationen” och du hittar den hos exempelvis Bokus för 64 kr istället för 109 kronor ordinarie pris. Kampanjen pågår under begränsad tid. Det här är mitt sätt att belysa våldet och stötta kampen mot den. Jag tror att kunskap är nyckeln till förändring, och kampanjen är ett sätt att tillgängliggöra information och råd för fler som är i behov av stöd i en svår situation. Du hittar boken till kampanjpris bland annat här: https://www.bokus.com/bok/9789180805308/resan-ur-den-destruktiva-relationen/

Om boken:

Befinner du dig i en relation som inte är bra för dig? Blir du kritiserad, förminskad eller hotad av din partner? Har du funderat på att lämna relationen men känner att det är ett för stort steg att ta? Eller är du ett stöd för någon som är i den här situationen? Den här boken rustar dig för att bli ett följsamt stöd för någon i processen att lämna en destruktiv relation. Boken riktar sig lika mycket till dig som själv lever i en destruktiv relation som till dig som stöttar någon som gör det, exempelvis en vän, anhörig, kollega eller en klient som du möter i ditt yrke. Genom lättillgängliga fakta och personliga berättelser som levandegör hur det kan vara att leva i och lämna en destruktiv relation får du kunskap om den speciella dynamik som kännetecknar relationen. Du lär dig också att identifiera hur redo, eller inte redo, du själv eller den du stöttar är att lämna relationen och får förslag på hur du kan stötta processen att bryta upp. Förslagen baseras hela tiden på ditt eller personens beredskap att genomföra förändringar vilket skapar bra förutsättningar för att det du gör blir hjälpsamt.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det finns många sätt att stödja arbetet mot våld i nära relationer. Du kan till exempel själv investera i boken och lära dig mer om dessa relationer och hur man kan jobba mot frigörelse eller ge den som gåva till någon som är i behov av den. Ett annat sätt kan vara att engagera sig i en jourverksamhet, delta i debatten eller sprida vidare inlägg som detta i sociala medier eller andra utrymmen för att sprida medvetenhet.

Låt oss kämpa för en värld fri från våld och destruktiva relationer!