3 inlägg om att dela föräldraskap med en narcissist

Inlägg innehåller reklam och samarbete för egna produkter

Har du barn tillsammans med en partner som sätter sig själv först i alla lägen? Även när det går ut över eventuella barn? Blir din partner väldigt arg för minsta lilla antydan till kritik? Får du och barnen anpassa er för att det inte ska bli bråk hemma? Att ha barn med en narcissistisk partner är långt ifrån lätt. Den narcissistiska personens känsloliv avstannade i utveckling någonstans under tidig barndom. Du har alltså barn med någon som ser vuxen ut på utsidan men vars insida är som ett litet barns. För den som inte har haft en nära relation med en narcissist kanske det låter relativt harmlöst . Ett litet barn gör ju inte en fluga förnär. Men det är stor skillnad när det är ett barn som huserar i en vuxen man eller kvinna.

Det finns förväntningar och krav på den vuxna ett agera ansvarsfullt och kunna sätta sig själv och sitt ego åt sidan för att tillgodose sitt barns och sin familjs behov. Men det här är inte bara narcissisten oförmögen att göra, han eller hon är inte villig att sätta sig själv åt sidan. Kosta vad det kosta vill så ska narcissisten ha det han eller hon har ”rätt” till och, enligt egen utsago, har förtjänat. Det är långt ifrån enkelt att vara barn till en narcissist eller att vara partnern eller expartnern som försöker överbrygga och kompensera barnen för narcissistens brister.

Det har blivit dags för en tillbakablick i galleriet av inlägg som handlar om att dela föräldraskapet med en narcissist, här är tre populära inlägg värda att lyftas upp:

Det är en särskild sorts dynamik som uppstår i narcissistens familj. Mer om detta hittar du här: https://giftigarelationer.com/2018/02/05/hemligheter-aggskal-och-roller/

Många som delar föräldraskapet undrar, kan han eller hon älska sina barn? Det här tittar vi närmare på i det här inlägget: https://giftigarelationer.com/2018/01/14/kan-narcissister-alska-sina-barn/

Att dela föräldraskapet med en narcissist innebär en stor portion maktlöshet. Men det finns trots allt saker man kan göra för att stärka sitt barn. Här är några av dem: https://giftigarelationer.com/2018/01/23/5-saker-du-som-andre-foralder-med-en-narcissist-kan-gora-for-att-starka-barnet/

Reklam och samarbete för egna produkter

Vill du veta mer om hur du kan hantera vardag och familjeliv med en narcissist? Vill du få mer kunskap om hur narcissister fungerar? Funderar du på om du ska stanna eller lämna relationen med narcissisten? Funderar du på hur du kan skydda dig själv och barnen från den här personens problematik? Då är boken ”Perfekt på ytan defekt inuti” något för dig.

Boken går att köpa hos de vanliga internetbokhandlarna såsom till exempel Bokus, Adlibris, Cdon och Paneter och finns i formaten bok och e-bok. Här kan du exempelvis hitta boken: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?ac_used=yes&search_word=perfekt+p%E5+ytan+defekt+inuti%3A+hantera+vardag+och+familjeliv+med+en+narcissist